Kimm Boum Bletterman: Zang, akoestische gitaar

 

 

Kimm is de tekstschrijver en belangrijkste componist van de band. Kimm houdt van veel soorten muziek, maar in ClayChild hoor je haar liefde voor de Keltische muziek terug. Verder is Kimm oprichtster van de metalband Calandrya en het Nederlandstalige duo Ontsteek Je Licht. In het dagelijks leven behandelt Kimm mensen met fysieke klachten middels dieptemassage. In de tijd die ze over heeft doet ze graag aan kickboksen, meditatie, squash en een poging tot doedelzak spelen.

Leo Hoogerbrugge: Elektrische gitaar

 

 

Leo is de stille kracht van de band. Hij weet met zijn prachtige gitaarpartijen en zijn rake opmerkingen de composities naar een hoger niveau te tillen. Naast ClayChild speelt hij graag akoestische covers in zijn vrije tijd. In het dagelijks leven doet Leo als natuurkundige promotieonderzoek aan de TU Delft. Verder houdt hij van bordspellen, badminton en fantasy boeken.

Erik Jansen: Basgitaren, achtergrondzang, synths

 

Erik zorgt met bij voorkeur zijn fretloze basgitaar voor het fundament van de muziek. Met zijn subtiele baspartijen draagt hij de nummers en zorgt voor een vol, warm geluid. Verder zorgt hij samen met Kimm voor de productie van de opnames, en alle details die daarbij horen. Erik begon zijn muzikale carrière in de folk met tinwhistle en gitaar, en speelde later als toetsenist, bassist en gitarist in allerlei bands. Bij ClayChild is hij, met al die ervaringen rijker, weer ‘thuis’. In het dagelijks leven werkt hij aan innovaties in waterbeheer en landbouw. Erik speelt verder basgitaar in het rock en blues trio Chickenskin en houdt van koken.

Tomasz Aleksander Plusa: Viool

 

Viooldocent Tomasz werd in mei 2021 via zijn website benaderd, met de vraag of hij wellicht violisten kende die bij ClayChild zouden kunnen passen. Echter; hij werd dusdanig geraakt door de muziek van Claychild, dat hij besloot zichzelf aan te melden! De klik was er meteen en sindsdien verrijkt zijn prachtige gevoelige vioolspel de muziek van ClayChild. Tomasz is tevens professioneel solist,

en kamer- en orkestartiest. Meer informatie over al zijn activiteiten is te vinden op www.tomaszplusa.com.

 

ClayChild is ontstaan in 2015, toen de bassist van Kimms progressieve rockband Calandrya het voorstel deed om aan de slag te gaan met haar akoestische liedjes. En zo begonnen Kimm Boum Bletterman en Dennis Punselie het semi-akoestische duo ClayChild. Al snel werden ze vergezeld van violist Renán Zelada Cisneros en gitarist Leo Hoogerbrugge. Zo kreeg ClayChild zijn huidige vorm, bestaande uit zang, twee gitaren, viool en bas. Door tijdgebrek moesten Dennis en later Renán ClayChild verlaten, maar in bassist Erik Jansen (sinds 2020) en violist Tomasz Aleksander Plusa (sinds 2021) werden waardige opvolgers gevonden. ClayChild is klaar om de wereld te veroveren!