ClayChild is ontstaan in 2015, toen de bassist van Kimms progressieve rockband Calandrya het voorstel deed om aan de slag te gaan met haar akoestische liedjes. En zo begonnen Kimm Boum Bletterman en Dennis Punselie het semi-akoestische duo ClayChild. Al snel werden ze vergezeld van violist Renán Zelada Cisneros en gitarist Leo Hoogerbrugge. Zo kreeg ClayChild zijn huidige vorm, bestaande uit zang, twee gitaren, viool en bas. Door tijdgebrek moesten Dennis en later Renán ClayChild verlaten, maar in bassist Erik Jansen (sinds 2020), violist Tomasz Aleksander Plusa (sinds 2021) en sinds eind 2022 violiste Katja van der Does werden waardige opvolgers gevonden. ClayChild is klaar om de wereld te veroveren! 

Kimm Boum Bletterman: Zang, akoestische gitaar, Mandoline

 

 

Kimm is de tekstschrijver en belangrijkste componist van de band. Kimm houdt van veel soorten muziek, maar in ClayChild hoor je haar liefde voor de Keltische muziek terug. Verder is Kimm oprichtster van de metalband Calandrya en het Nederlandstalige duo Ontsteek Je Licht. In het dagelijks leven behandelt Kimm mensen met fysieke klachten door middel van dieptemassage. In de tijd die ze over heeft doet ze graag aan kickboksen, meditatie en zwemmen. 

Leo Hoogerbrugge: Elektrische gitaar

 

 

Leo is de stille kracht van de band. Hij weet met zijn prachtige gitaarpartijen en zijn rake opmerkingen de composities naar een hoger niveau te tillen. Naast ClayChild speelt hij graag akoestische covers in zijn vrije tijd. In het dagelijks leven doet Leo als natuurkundige promotieonderzoek aan de TU Delft. Verder houdt hij van bordspellen, badminton en fantasyboeken.

Erik Jansen: Basgitaren, achtergrondzang, synths

 

Erik zorgt met bij voorkeur zijn fretloze basgitaar voor het fundament van de muziek. Met zijn subtiele baspartijen draagt hij de nummers en zorgt voor een vol, warm geluid. Verder zorgt hij samen met Kimm voor de productie van de opnames, en alle details die daarbij horen. Erik begon zijn muzikale carrière in de folk met tinwhistle en gitaar, en speelde later als toetsenist, bassist en gitarist in allerlei bands. Bij ClayChild is hij, met al die ervaringen rijker, weer ‘thuis’. In het dagelijks leven werkt hij aan innovaties in waterbeheer en landbouw. Erik speelt verder basgitaar in het rock en blues trio Chickenskin en houdt van koken.

Katja van der Does: Viool, Achtergrondzang

 

Katja speelt op haar viool waar de muziek om vraagt: lyrische lange lijnen of juist korte stevige klanken. Ze houdt van de verrassende melodieën van ClayChild. Katja speelde vroeger vooral klassieke muziek, maar houdt ook van klezmer. Katja werkt als actrice voor verschillende theatergezelschappen. Ze houdt het meest van muziektheater, waar haar liefde voor acteren, zingen en viool spelen samen komt.